Wilma Veen

1 januari 2014, 09:00

Arjan Lock bezoekt kunstenares Wilma Veen. Hij krijgt een opdracht van Wilma en werkt onder haar begeleiding aan een schilderij.

Wilma Veen is een bekende kunstenares die exposeert in binnen- en buitenland. Haar schilderwerken stralen warmte, liefde en levenslust uit. En dat is ook precies wat zij wil: mensen inspireren om van iedere dag te genieten. Het voelt voor haar als een groot voorrecht om van haar passie haar werk te kunnen maken.  

Tijdens het schilderen praten Arjan en Wilma heel wat af: over het werk van Wilma, maar ook over de hartstilstand die haar leven veranderde. Begin 2013 krijgt Wilma tijdens het hardlopen een hartstilstand. Ze wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het hele jaar heeft zij nodig om te herstellen en nog is ze snel moe en moet ze veel rust nemen. Wilma heeft geleerd om te genieten van alle kleine dingen die een dag brengt. Ze ervaart dat God bij haar was toen ze ziek, moe en bang was. Hij zorgt voor haar en zo kan Wilma het nieuwe jaar in.   

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Grote Kerk in Vianen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: