Jennifer Peersmann

5 januari 2014, 08:55

Ds. Arie van der Veer ontmoet Jennifer Peersmann. Een vrouw met twee bijzondere beroepen: ze is archeoloog én kinderboekenschrijfster.

Jennifer werkte als archeoloog mee aan diverse opgravingen in Israël, zoals bij Megiddo, Ashkelon en Jeruzalem. Ze is al jong geboeid door geschiedenis. Jennifer kiest voor een studie archeologie, omdat ze op zoek wil naar de oorsprong van de Bijbel. Ze gelooft wel in het zijn en de heiligheid van God, maar het geloof in Jezus raakt meer en meer op de achtergrond.

Totdat de Bijbel - die ze eerst wetenschappelijk benaderde - voor haar begint te leven. Jennifer maakt radicale keuzes en wordt christen. Maar haar zoektocht is nog lang niet af: er zijn nog veel vragen. Het thema 'zoeken' speelt ook een grote rol in de spannende kinderboeken die ze schrijft.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Bonaventurakerk in Woerden.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: