Jaap Dijkema

12 januari 2014, 08:55

Ds. Wigle Tamboer ontmoet schoolmeester en motorrijder Jaap Dijkema. Hij is een enthousiast lid van de Christian Motorcyclists Association.

Na het overlijden van een van zijn leerlingen staat het leven van schoolmeester Jaap Dijkema op zijn kop. Aangeslagen gaat hij op zoek naar een uitlaatklep. Dat wordt motorrijden. Vele jaren later wordt hij lid van de CMA: de Christian Motorcyclists Association. Hier komt hij helemaal tot bloei.   

Presentator Wigle Tamboer ontmoet Jaap in Veenhuizen. Daar werden vroeger mensen naartoe verbannen die zich aan de rand van de samenleving bevonden. Nog steeds staan hier gevangenissen. Jaap draagt ook hier graag de doelstelling van motorclub CMA uit: Licht brengen in de duisternis.  

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Martinikerk in Groningen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: