Ruth Lagemann

19 januari 2014, 08:55

In de Week van Gebed dompelt presentator Arjan Lock zich een dag lang onder in het kloosterleven van de St. Paulusabdij in Oosterhout.

Ruth Lagemann uit Duitsland heeft in de abdij de dagelijkse leiding over de leden van de gemeenschap Chemin Neuf. Het leven in het klooster verloopt volgens een vrij strakke dagindeling, die vooral draait om de drie vaste gebedsmomenten. Het opmerkelijke van de Chemin Neuf-gemeenschap is dat er zowel celibatairen, echtparen als gezinnen bij elkaar wonen.

Ruth is protestants, wat betekent dat ze niet meedoet aan de eucharistievieringen en niet bidt tot heiligen zoals Maria. Dat is een bewuste keus, want Ruth wil - zoals ze dat zelf noemt - geen 'goedkope eenheid'. Desondanks is Ruth er veel aan gelegen dat er verzoening komt tussen katholieken en protestanten.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Petruskerk in Oirschot.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: