Shmuel Katz

26 januari 2014, 08:55

Arjan Lock heeft in Amsterdam een ontmoeting met rabbijn Shmuel Katz.

Elke laatste zondag van januari wordt de Holocaust herdacht bij het Spiegelmonument van Jan Wolkers, in het Wertheimpark in Amsterdam. Arjan Lock ontmoet rabbijn Shmuel Katz bij dit monument. Shmuel werkt als pastoraal medewerker voor de stichting Zikna, die hulp verleent aan met name de tweede en derde generatie oorlogsslachtoffers.

Ook neemt Arjan Lock een kijkje in de synagoge van Shmuel Katz. Hier vertelt Shmuel over zijn grootouders, die nooit teruggekomen zijn uit de kampen, en de invloed die dit had op zijn ouders en op hemzelf.  

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Laurenskerk in Rotterdam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: