Paul Visser

2 februari 2014, 08:55

Ds. Wigle Tamboer is in de sfeervolle Jordaan in hartje Amsterdam. Zijn gast is ds. Paul Visser, predikant in de Noorderkerk.

Twee dominees ontmoeten elkaar niet in de kerk, maar in de kroeg. Ds. Paul Visser wil predikant dichtbij de mensen in de wijk zijn. Omdat in de Jordaan meer dan honderd kroegen zijn gevestigd, is dat een belangrijk werkterrein voor hem.

Paul Visser en zijn vrouw Tine zetten de Noorderkerk overigens gastvrij open voor de wijk. Ze ontvangen de mensen hier op een uitgebreide high tea. Zo wil het echtpaar en de gemeente van de Noorderkerk iets van God laten zien in een omgeving die niet altijd veel met de kerk op heeft.

Paul wordt ook wel 'Visser in de Jordaan' genoemd en geeft zelf aan dat hij zich op deze plek 'als een vis in het water' voelt. Op deze manier weet hij de mensen te bereiken met de boodschap dat God van hen houdt.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de St. Nicolaaskerk in Edam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: