Timo en Marjan Salman

16 februari 2014, 08:55

In deze aflevering heeft ds. Arie van der Veer een ontmoeting met Marjan Salman en haar echtgenoot Timo.

Via een kookboek terechtkomen bij de Hare Krishna: het gebeurde Timo en Marjan Salman. In het kookboek met Indische recepten staat een uitnodiging om eens een tempeldienst van de Hare Krishna in Amsterdam te bezoeken, en dat besluiten Timo en Marjan te doen.

Timo en Marjan zijn rooms-katholiek opgevoed, maar altijd op zoek naar de zin van het leven. Samen worden ze gegrepen door het Hare Krishna-geloof en treden in in het klooster in de Ardennen. Hier blijven ze zes jaar. Het volgen van Krishna betekent dat je je aan zeer strikte regels moet houden. Na zes jaar wordt het met name Marjan te veel en treden zij en Timo uit, samen met hun twee kinderen. Maar de zoektocht naar zingeving is hiermee niet ten einde.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de St. Walburgiskerk in Zutphen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: