Harmen van Wijnen

16 maart 2014, 08:55

Harmen van Wijnen was een succesvolle zakenman en had een commercieel adviesbureau, tot hij last kreeg van de kloof tussen gevoel, geloof en verstand.

Harmen van Wijnen groeit op in een arbeidersgezin in Overijssel. Hij blijkt goed te kunnen leren en heeft de wetenschap lief. Tijdens zijn studie Actuariaat voelt hij een kloof tussen gevoel, geloof en verstand. Zijn carrière nam diverse bijzondere wendingen. Van een commercieel adviesbureau stapte hij over naar de Protestantse Kerk in Nederland. Op het moment is Van Wijnen voorzitter van het College van Bestuur van de Christelijke Hogeschool Ede. Presentator Arjan Lock gaat op bezoek bij Harmen, die altijd wiskundig dacht, maar bij wie het 'gevoel' ontwaakte.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de St. Vituskerk in Hilversum.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: