Bernard en Aukje Renooij

30 maart 2014, 08:55

Naast een meditatie en koor- en samenzang hoort u het verhaal van Bernard en Aukje Renooij en hun zoontje Bernd.

Dolblij en dankbaar zijn Bernard en Aukje als hun gebeden eindelijk verhoord worden. Ze zijn al twaalf jaar getrouwd en Aukje is eindelijk zwanger. De eerste maanden van de zwangerschap zijn zwaar en zorgwekkend, maar er valt een last van hen af als ze bij de echo het hartje zien kloppen. Dan vertelt de arts dat er iets niet goed is: hun kindje heeft waarschijnlijk het syndroom van Down.  

Tijdens de zwangerschap krijgen Bernard en Aukje het advies om abortus te plegen. Maar daar denken ze niet aan: het is hun kind van wie ze houden. Een paar maanden na zijn geboorte wordt de kleine Bernd aan zijn hartje geopereerd. Het is een van de keren dat ze vrezen voor zijn leven. Inmiddels is hij bijna vier jaar en gaat het goed met hem.

Bernard en Aukje schrijven een boek over Bernd met de titel 'Ups & Downs'. Ze praten openhartig over hoe zwaar het is, hoe Aukje heeft gevochten met haar schuldgevoel richting God, maar ook hoe zij genieten van hun heerlijke mannetje!

Boekgegevens:

Ups & Downs. Mag het een chromosoom meer zijn?
Bernard & Aukje Renooij
111 pagina's
ISBN 9789029722384
Uitgeverij KOK, onderdeel VBK Media
november 2013

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: