Nederland Zingt op Eerste Paasdag

20 april 2014, 08:56

Hoe vier je Pasen als je een groot verlies hebt geleden?

De tweelingzussen Irene en Marjan Tieberink zijn jarenlang onafscheidelijk en delen onder andere hun gezamenlijke passie: Afrika. Samen richten ze de stichting Karibu (Swahili voor 'welkom') op. Daarmee zetten ze zich in voor mensen die zwaar getroffen zijn door de genocide in Rwanda. Irene en Marjan bouwen kindertehuizen en scholen en proberen zo een helpende hand te bieden.  

Maar dan krijgen de zussen in hun eigen leven met verdriet te maken. Kort na de dood van hun beide ouders blijkt dat Irene kanker heeft. Eind 2008 sterft ze. Marjan komt in een diepe depressie terecht. In die periode zoekt Johan, een oude kennis van Marjan, contact met haar. Het klikt tussen hen en samen besluiten ze de droom voor Afrika in vervulling te laten gaan. Afgelopen november is het stel getrouwd. Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Marjan en Johan. Hoe vieren zij Pasen na alles wat ze hebben meegemaakt?

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door paasliederen.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: