Nederland Zingt

10 mei 2014, 19:00

Koor- en samenzang vanuit de Grote Kerk in Harlingen. Met medewerking van onder andere New Creation Gospel Choir en Choral Voices.

In deze uitzending hoort u de koren New Creation Gospel Choir onder leiding van Marco Hoorn en Choral Voices onder leiding van Daniel Rouwkema. Beide koren hebben in 2013 meegedaan aan het online project 'Nederland Zingt Steeds Beter'.

Uniek is het grote Hinsz orgel in de Grote Kerk. We mogen aannemen dat Albertus Anthoni Hinsz samen met de architect de plaats voor het orgel heeft bepaald. Eigenlijk een vrij unieke situatie: Hinsz kon een perfect in de ruimte passend instrument bouwen. Op dinsdag 30 april 1776 werd het officieel in gebruik genomen met zang en andere instrumenten. Martin Zonnenberg bespeelt het orgel.

Meewerkende musici zijn:
- Siemen Hoekstra, trompet
- Friso Valkema, trompet
- Rob du Jardin, viool
- Sjoerd Visser, sax
- Johannes Adema, basgitaar
- Michael Rothuizen, gitaar
- Job Noordmans, percussie
- Henk Doest, vleugel
- Daniel Rouwkema, leiding samenzang

Foto: Jeroen Dantuma

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: