Angelique van den Born

11 mei 2014, 08:55

Ds. Arie van der Veer reist af naar Zuid-Limburg, waar hij kennismaakt met Angelique van den Born.

Angelique van den Born is een succesvolle zakenvrouw die samen met haar man leiding geeft aan een bijzondere webshop. Over de hele wereld verkopen ze dameskleding in de stijl van de jaren '50 en '60.  

Als ds. Arie van der Veer haar opzoekt, blikt Angelique met hem terug op haar eenzame jeugd. Haar ouders hadden regelmatig ruzie, gingen vaak stappen en lieten haar dan aan haar lot over. Ze ontmoette Jack en trouwde met hem, maar samen gingen ze bijna kapot aan een leven van drank en drugs.  

Alles verandert echter wanneer haar moeder tot geloof komt. Eerst moet Angelique er niets van hebben, maar dan volgt er ook bij haar een radicale bekering. Ook haar man Jack volgt haar jaren later in die weg.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: