Bert Flier

25 mei 2014, 08:55

Ds. Wigle Tamboer stapt op de fiets om triatleet Bert Flier te ontmoeten.

Ds. Wigle Tamboer en Bert Flier fietsen samen bij de Oude Maas, een gebied waar Bert vaak traint en hardloopt. Hij is viermaal Nederlands kampioen triatlon geweest. Jarenlang gaat Bert alleen voor het hoogst haalbare in zijn sport. Maar op een dag, vlak voor een belangrijke wedstrijd in Brazilië, zit hij er helemaal doorheen. Wil hij dit eigenlijk wel?

Bert vertelt dat zijn leven er inmiddels heel anders uitziet. Hij heeft Tabitha ontmoet, met wie hij een half jaar geleden is getrouwd. Samen praten ze eerlijk over een geheim in Berts leven dat aan het licht gekomen is. Hij wil nu met God leven en anderen coachen in de sport en in het christen-zijn.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang uit onder andere de Grote Kerk in Schiedam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: