Ewout van Oosten

1 juni 2014, 08:55

Arjan Lock gaat op bezoek bij Ewout van Oosten, die zich vol enthousiasme inzet om zijn geloof vorm te geven.

Ewout van Oosten leidt Arjan Lock rond in 'zijn' buurt in Delft. Ook vertelt hij over zijn christelijke leefgemeenschap, die er in het bijzonder wil zijn voor de mensen in de wijk.

Ewout is opgegroeid in een 'Paauwiaans' gezin. Zijn ouders waren volgelingen van ds. J.P. Paauwe, wat inhield dat ze op zondag niet naar de kerk gingen, maar thuis diens preken lazen. Deze dominee verkondigde volgens eigen zeggen als enige de ware leer: "De kerk, dat was een plek waar mensen het mis hadden," blikt Ewout terug.

Hoewel Ewout een mooie jeugd had, bleef God in zijn geloofsleven op afstand. God was dan ook slechts voor een enkele bekeerling bereikbaar, volgens ds. Paauwe. Bij het opgroeien belandde Ewout in een crisis. Door verkeerde medicatie kreeg hij suïcidale neigingen en leed hij aan Parkison. Ten einde raad besloten Ewout en zijn vader tijdens een avondwandeling op het strand neer te knielen en God te bidden om verandering. Dit gebed bleek een keerpunt in hun beider leven.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: