Nederland Zingt op Eerste Pinksterdag

8 juni 2014, 08:55

Ds. Wigle Tamboer ontmoet fotograaf Gerhard Nel. In zijn foto's probeert hij iets van Gods liefde te laten zien.

Al diverse keren is Gerhard Nel onderscheiden voor zijn werk als bruidsfotograaf en inmiddels behoort hij tot de wereldtop. Gerhard maakt dan ook geen standaardfoto's, maar probeert bruidsparen vast te leggen als ze het niet verwachten. In zijn foto's probeert hij iets van Gods liefde te laten zien.

Gerhard vertelt Wigle over zijn zware jeugd in Zuid-Afrika, waar hij als 3-jarig jongetje in een kindertehuis belandde. Jaren later komt Gerhard tot bekering. Wanneer het zendingsschip Doulos in Kaapstad voor anker ligt, ziet hij iets in de ogen van de medewerkers wat hij ook graag zou hebben: een ongekende levenslust. Gerhard besluit te gaan werken op de Doulos en ontmoet daar zijn vrouw. Hij vertelt hoe Gods stem gedurende zijn leven hoorbaar was.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang met als thema 'Pinksteren'.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: