Nederland Zingt op Zondag

22 juni 2014, 08:55

Fieke Goedhart moest als kind samen met haar broertje overleven in een jappenkamp in Indonesië. Wat deed dit met haar en hoe kwam ze terug naar Nederland?

Ds. Arie van der Veer ontmoet in deze uitzending Fieke Goedhart. Fiekes leven begint moeilijk, omdat haar ouders dachten dat zij de reïncarnatie was van haar overleden zusje, die ook Fieke heette. Omdat ze totaal niet op haar zusje leek, werd ze door haar moeder afgewezen. 

Pas later in haar leven ontdekte Fieke wat liefde was, bij haar man Kees. Samen met hem ging ze als zendeling naar Zuid-Amerika. Juist doordat in haar persoonlijk leven afwijzing een grote rol heeft gespeeld, kan ze de mensen daar vertellen hoeveel God van hen houdt en hoe dat haar geholpen heeft om haar identiteit te vinden. 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang vanuit onder andere de Dominicanenkerk in Zwolle.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: