Nederland Zingt op Zondag

29 juni 2014, 08:57

Ds. Wigle Tamboer bezoekt in het Catherijneconvent in Utrecht de tentoonstelling 'Thuis in de Bijbel. Oude meesters, grote verhalen'.

Ds. Wigle Tamboer wordt in het Catherijneconvent rondgeleid door Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Het NBG viert dit jaar zijn 200-jarig bestaan. Vanaf de oprichting houdt het genootschap zich bezig met het vertalen en verspreiden van de Bijbel. Rieuwerd vertelt hoe het verhaal achter een aantal schilderijen ons vandaag de dag nog kunnen inspireren. 

De tentoonstelling 'Thuis in de Bijbel. Oude meesters, grote verhalen' laat bezoekers ontdekken hoe Bijbelse verhalen ingebed zijn in de kunst en cultuur van de Lage Landen. Maar hoe zit dat vandaag de dag? Wat maakt de Bijbel tot een relevant boek voor nu?  

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang vanuit onder andere de St. Jan Basiliek in Laren.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: