Nederland Zingt in de Zomer (3)

20 juli 2014, 08:55

Ds. Wigle Tamboer trekt zijn overall aan om in het Noord-Brabantse Best op bezoek te gaan bij Kees Scheepens.

Kees Scheepens runt samen met zijn vrouw Frances een educatieboerderij. Kees fokt runderen en varkens, maar niet op de gebruikelijke manier: zo lopen zijn Black en Red Anguskoeien het hele jaar door in natuurgebied het Groene Woud. Kees biedt safaritochten aan door dit gebied en Wigle ervaart hoe dit eraan toegaat. In een golfkarretje gaan ze er samen op uit, op zoek naar de kudde. 

Daarnaast worden er op de boerderij varkens gefokt van het bijna uitgestorven ras 'Duke of Berkshire'. Hier geen megastallen, maar voor elk varken een eigen wei, kuil voor een modderbad en vers stro. Bovendien heeft Kees een bijzondere visie op het verminderen van de ammoniakuitstoot: maak varkens zindelijk! Maar hoe doe je dat?

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang vanuit onder andere de Grote Kerk in Breda.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: