Nederland Zingt in de Zomer (5)

3 augustus 2014, 08:55

In Rutten staat de kaasmakerij van Johan en Antina Bosma. Arjan Lock helpt een handje mee om echte ambachtelijke kaas te maken.

Dat Johan en Antina op een boerderij terecht zouden komen was, ondanks dat ze allebei in een boerengezin opgegroeid zijn, niet vanzelfsprekend. Antina zag al jong dat het boeren verre van romantisch was en dat haar ouders grote zorgen hadden om het financieel allemaal rond te krijgen. Het deed haar besluiten om nooit met een boer te trouwen, dus trouwde ze met militair Johan.

Bij Johan kwam er echter steeds meer heimwee naar zijn jeugd tussen de beesten, waardoor hij uiteindelijk het leger verliet om toch op een boerderij te gaan wonen en werken. Arjan Lock praat met Johan en Antina op hun kaasmakerij in Rutten. Hoe ga je om met een huwelijk waarbij de een niet kan leven zonder zijn boerderij en de ander absoluut niet houdt van de zwaarte en onzekerheid van een kaasmakerij?

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld door koor- en samenzang vanuit onder andere de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: