Nederland Zingt

6 september 2014, 19:08

Nederland Zingt opent het nieuwe seizoen door een bijzondere uitzending te maken samen met het radioprogramma Nederland Zingt op Verzoek. Ook in de tv-uitzending komen verzoekliederen langs. Een aantal van de aanvragers van deze liederen zochten we op.

verzoeklied Hetty

verzoeklied Marielle

verzoeklied Joop

verzoeklied Harm

Verzoek mevr. Hetty de Langen

Mevr. Hetty de Langen vraagt een lied aan voor haar zus Corrie die deze zomer 70 jaar geworden is. Na het overlijden van haar man pakte ze zijn favoriete hobby op: houtsnijwerken. Hetty vindt het erg knap dat haar zus zo verder gegaan is. "We ervaren allebei heel erg dat Gods trouw heel groot is." Daarom - zowel in Nederland Zingt op Verzoek als in Nederland Zingt! - het lied 'Groot is Uw trouw, o Heer'.

Verzoek Mariëlle Deelen

Mariëlle Deelen vraagt een lied aan voor haar schoonouders, die altijd klaar staan voor hun kleinkinderen Sven en Jort. "Op deze 'opa-en-oma-dag' spelen ze veel met elkaar en doen ze allerlei leuke dingen." Speciaal voor hen klinkt 'God wijst mij een weg'.

Verzoek dhr. Joop Fuijkink

Dhr. Joop Fuijkink is al jarenlang in touw voor kinder- en ziekenhuis in Letland. Tijdens hun eerste reis naar Letland leerden ze een jeugdkoor kennen dat enkele jaren later naar Nederland kwam om verschillende uitvoeringen te doen. "Ze zongen onder andere 'God and God alone' en dat heeft enorm indruk gemaakt op mij." Hij vraagt het lied daarom speciaal aan voor alle donateurs en vrijwilligers die dhr. Fuijkink de afgelopen jaren gesteund hebben met zijn werk in Letland.

Verzoek dhr. Harm Koster

Het lied 'Mijn Toevlucht' wordt door dhr. Harm Koster aangevraagd omdat er voor hem een bijzondere boodschap achter zit. "Het lied symboliseert de weg die ik kwijt was naar mijn Schepper, maar die ik inmiddels teruggevonden heb."

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: