Nederland Zingt

25 oktober 2014, 19:05

Koor- en samenzang vanuit verschillende kerken in Nederland. Met bekende liederen van de Wesleys en de Hernhutters.

Nikolai Ludwig Graf von Zinzendorf was een Duits theoloog uit de 18e eeuw en de oprichter van de christelijke kolonie Herrnhut. Hieruit kwam de Evangelische Broedergemeente, ook bekend als de Hernhutters, voort.

John Wesley was een Brits theoloog en predikant en grondlegger van het methodisme. In 1738 bezocht Wesley een bijeenkomst van de Hernhutters in Londen. Dit moment zou een keerpunt in zijn leven worden; hierna legde hij in zijn preken sterk de nadruk op de persoonlijke bekering en vervulling met de Heilige Geest.

Deze periode van geestelijke opwekking heeft veel liederen opgeleverd, waarvan vele van de hand van Zinzendorf en John Wesley, maar vooral van zijn broer Charles. In deze uitzending van Nederland Zingt bekende liederen van de Wesleys en de Hernhutters.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: