NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--spotify Icon--mail play video image audio close menu search next checkmark cross

Nederland Zingt

24 januari 2015, 18:58

Koor- en samenzang vanuit de Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk.

Meewerkende koren zijn het Chr. Mannenkoor Valerius onder leiding van Luuk Tuinder en Centre Gospel Choir onder leiding van Remco Hakkert.

Omstreeks 900 stond er op de plaats van deze kerk al een houten kerkgebouw, later gevolgd door verschillende romaanse tufstenen en bakstenen kerkgebouwen. De toren heeft een hoogte van 87 meter en is het oudste bouwwerk van Steenwijk.

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: