Nederland Zingt op Zondag

15 februari 2015, 09:11

Koor- en samenzang rond het thema 'Genade, zo oneindig groot'. U hoort onder andere het lied 'Uw genade is mij genoeg'.


Een kerk die gebouwd is met hulp van haringen: je hoort het niet vaak, maar het is wel degelijk het geval bij de Groote Kerk in Maassluis. Die kon in de 17e eeuw namelijk alleen gefinancierd worden door speciale heffingen op de haringvangst!

Wat daarnaast opvalt aan de kerk, is zijn plaats. Hij staat namelijk niet in de stad, maar op een 'kerkeiland'. Deze was in eerste instantie bedoeld als schans om de Spaanse troepen tegen te houden tijdens de Tachtigjarige Oorlog, maar nog voor die klaar was, werd deze al veroverd door de Spanjaarden.

Luister naar koor- en samenzang vanuit onder andere de Groote Kerk in Maassluis.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: