Nederland Zingt

23 september 2017, 19:10

Deze uitzending van Nederland Zingt staat in het teken van de evangelist die in 1919 het zeer populaire tijdschrift Het Zoeklicht oprichtte. Deze evangelist was ook veelvuldig te horen voor de NCRV-radio. Hij maakte daar een liederenuur waarin hij zong en zichzelf op het harmonium begeleidde. Echt bekend werd hij met de naar hem genoemde liedbundel. Weet je over wie we het hebben? Precies. Johannes de Heer. Ook nu in 2017 is Johannes de Heer nog altijd geliefd! Nog dagelijks klinken zijn prachtige liederen in kerken en misschien wel bij jouw thuis. Zing mee met liederen uit de Johannes de Heer-bundel zoals Daar ruist langs de wolken, Veilig in Jezus’ armen en ‘k Heb geloofd en daarom zing ik.

In deze uitzending hoor je de liederen:

  • Komt laat ons zingen altezaam
  • Joh. de Heer-medley: Daar ruist langs de wolken / Welk een vriend is onze Jezus / Als g'in nood gezeten / Veilig in Jezus' armen
  • Het ruwhouten kruis
  • Als op 's levenszee
  • Heer wees mijn gids
  • Heer ik hoor van rijke zegen
  • Al de weg leidt mij mijn Heiland

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: