Nederland Zingt

28 oktober 2017, 19:15

‘Een vaste burcht is onze God’. Wie kent dit lied niet? Het is het bekendste lied van Maarten Luther. Op 31 oktober 1517 sloeg hij 95 stellingen op de deur van de Slotkapel van Wittenberg (Duitsland). Dit was het begin van de Protestantse Kerk. Deze speciale aflevering van Nederland Zingt staat in het teken van 500 jaar Reformatie. Kijk en luister naar veel samenzang, en optredens van het Groot Reformatiekoor, soliste Maria den Hertog, The Psalm Project en Kamerkoor Ars Musica vanuit de Bovenkerk in Kampen.

Cantate: Een vaste Burcht

Lied: God van liefde, God van trouw

In deze uitzending hoor je de liederen:

  • Wees mijn verlangen
  • Medley: Ik heb de vaste grond gevonden / Vaste Rots van mijn behoud / Machtig God, Sterke Rots
  • Zend uw licht en waarheid
  • God van liefde, God van trouw
  • Cantate 'Een vaste Burcht'
  • Medley: Heer, ik hef mijn hart en handen / Here, maak mij Uwe wegen / Psalm 25
  • Psalm 84:1 en 3
  • Psalm 150

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: