Nederland Zingt Dichtbij - Jannica van Barneveld

13 oktober 2019, 11:05

Als Jannica van Barneveld na de geboorte van haar dochtertje in een burn-out belandt, breekt er een moeilijke periode aan. Jannica ontdekt van welk werk ze echt blij wordt en gaat aan de slag als godsdienstdocent op een middelbare school. Het lijkt weer bergopwaarts te gaan met haar. Tot ze na drie dagen werken, plotseling ziek wordt. In de daaropvolgende dagen wordt ze alleen maar zieker en blijkt ze acuut leverfalen te hebben. In afwachting van een donorlever belandt Jannica op de Intensive Care. "Ik had maar 72 uur," zo vertelt ze in deze uitzending aan Jurjen ten Brinke. "Mijn ouders hebben hun kind kunnen verliezen, mijn man had zijn vrouw kunnen verliezen en Vieve zou opgroeien zonder haar moeder gekend te hebben. Het denken daaraan is enorm pittig, nog steeds.” Toch is Jannica geen moment boos op God en blijft ze op Hem vertrouwen. Daar gaan ook de prachtige samenzangliederen over.

Deze liederen gaan we zingen

 • Al de weg leidt mij mijn Heiland
 • Heerlijk is Uw Naam
 • 'k Ben een schip in de storm
 • Je hoeft niet bang te zijn
 • Wie maar de goede God laat zorgen
 • Door de nacht van strijd van zorgen
 • 'k Sla d'ogen naar 't gebergte heen (Psalm 121:1, 2 en 4)
 • Een weg naar U
 • Wat de toekomst brengen moge
 • Agnus Deï
 • Jezus Overwinnaar
 • Muzikale verrassing

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Lied van de week: Een weg naar U

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: