Nederland Zingt Dichtbij - Lydia van Maurik

20 oktober 2019, 11:05

Als jong meisje is Lydia van Maurik al erg begaan met de natuur. Ze vindt het belangrijk dat er goed gezorgd wordt voor de dieren, planten en mensen. “We zijn hier op aarde met een verantwoordelijkheid voor alles wat er leeft om je heen. Het maakt daarin niet of dat een eenzame buurvrouw is of een uit het nest gevallen kuikentje.” Als Lydia opgroeit, wordt dit gevoel alleen maar sterker. Na een studie biologische landbouw besluit ze definitief dat ze zelf ook haar handen uit de mouwen moet steken om dieren een beter leven te geven. Met 'De Bokkenbunker' en 'De Bokkenpiloot' vraagt ze aandacht voor de schepping en hoopt ze dat mensen zich bewuster worden van hun afhankelijkheid van God en van wat Hij gemaakt heeft. Over die prachtige schepping gaan ook de samenzangliederen.

Deze liederen gaan we zingen

 • Heer, wat een voorrecht
 • Dank U, Heer, voor al wat leeft
 • Met open armen
 • Psalm 8
 • Uw genade is mij genoeg
 • Psalm 122
 • Zolang er mensen zijn op aarde
 • Weinig is veel
 • Voor de bloemen op de velden
 • Geven
 • De schepping getuigt

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Lied van de week: Voor de bloemen op de velden

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: