Nederland Zingt Dichtbij - Jan Plugge

1 december 2019, 11:05

Als je een eigen bedrijf hebt, kun je kijken hoe je iets voor een ander kunt doen. Zo zet tandarts Jan Plugge zijn tijd en middelen belangeloos in voor zendelingen die hier op verlof komen en moeten leven van giften. Ook kwam Jan op bijzondere wijze terecht in Jeruzalem om daar gratis tandheelkundige hulp te bieden. Geen ongevaarlijke missie, maar Jan ging met zijn gezin in de volle overtuiging dat God hen zou beschermen. Nu staat Jan op het punt om naar Brazilië te vertrekken. Een land waar hij inmiddels ook al vaker zijn diensten belangeloos heeft ingezet.

Deze liederen gaan we zingen

 • Daar ruist langs de wolken
 • Jezus, ga ons voor
 • Jezus, Hij is Koning
 • Ik weet in Wie ik geloofd heb
 • Mijn Jezus, ik houd van U
 • Morgenlicht
 • Leid mij Heer
 • Bij God ben ik geborgen
 • Lied van de wegzending
 • Zo lief had God de Vader ons
 • Daar is kracht
 • Muzikale verrassing

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Beluister het verhaal van Jan Plugge ook op de radio

Op zaterdag 30 november is Jan Plugge ook te horen in het radioprogramma EO live. Beluister EO live iedere zaterdag tussen 19:00 en 22:00 uur op radio 5.

Op dit moment in Brazilië

In de uitzending vertellen Jan en Gisela over de voorbereidingen voor hun reis naar Brazilië. Verwelkomd met de woorden: "Wij hebben op jullie gewacht: met liefde, blijdschap en gemis." zijn ze hard aan de slag gegaan. Ze schrijven ons: "Het gaat ons hier goed. Heel veel werk. Veel mensen komen nu ook vanuit het echte binnenland, soms een paar uur reizen met de bus. We genieten van het werk dat we hier kunnen doen."

We ontvingen ook deze leuke foto van hen. Gemaakt op het terrein van het wijkcentrum in Nova Poussada, waar dus ook de praktijk is, met twee medewerkers. Losangela: een gepensioneerde tandarts die ook verbonden is aan het werk. Zij werkt niet in de sloppenwijk, maar doet nog wat werk in de stad zelf. Daar krijgen de patiënten tegen gereduceerd tarief een behandeling. En Dalila, een studente tandheelkunde die het werk ook kent, en bij ons wilde meekijken. Zij heeft op onze uitnodiging ook een stage gedaan van zes maanden in onze praktijk in Bodegraven, om wat meer moderne technieken te zien en leren.

Lied van de week: Zo lief had God de Vader ons

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: