Nederland Zingt Dichtbij - Pauline Kuiper

12 januari 2020, 11:05

Pauline groeit op met haar meervoudig gehandicapte broer Marco. Ze krijgt een speciale band met hem. Ze ziet hoe hij onvoorwaardelijk liefheeft en niet oordeelt. Na een periode van burn-out gaat Pauline aan de slag als (therapeutisch) fotografe, met als eerste grote project het vastleggen van andere broers en zussen van een meervoudig gehandicapte broer of zus. Deze portretten en verhalen verzamelt ze in het boek 'Brus'. Door dit boek wil ze laten zien hoe waardevol mensen zoals Marco zijn, maar ze wil ook extra aandacht vragen voor de 'brussen' (broers en zussen).

Deze uitzending is een herhaling van de uitzending van zondag 17 november 2019.

Deze liederen gaan we zingen

 • Dit is een morgen
 • Komt laat ons vrolijk zingen
 • Kom tot de Vader
 • Eens brachten de moeders
 • Kinderen van de Vader
 • Wie zich eens gaf aan Jezus
 • Heer, U bent altijd bij mij
 • Psalm 139
 • Ik zie in zoveel
 • Geven
 • Onvoorwaardelijk
 • Liefde, eenmaal uitgesproken
 • Er is een dag
 • Muzikale verrassing

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Lied van de week: Er is een dag

Boek: Brus, (on)breekbare liefde

Ben je benieuwd naar het boek van Pauline? Neem dan een kijkje op haar website: https://paulinekuiper.nl/

Brus, (on)breekbare liefde is het boek voor iedereen die ge├»nspireerd wil worden door de bijzondere liefdesband van iemand met een ernstig meervoudige beperking en zijn broer of zus.  Een boek over zielsverwantschap en onvoorwaardelijke liefde, zelfs in gebrokenheid. 

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: