Nederland Zingt Dichtbij - Jeroen voor 't Hekke

29 maart 2020, 11:40

Jeroen voor 't Hekke heeft zijn baan opgezegd om jongeren te helpen groeien in geloof. Dat doet hij op een bijzondere manier, namelijk via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: een telefoon. Nu door de coronacrisis veel andere ontmoetingsmogelijkheden ook voor jongeren wegvallen, lijkt deze manier van contact extra belangrijk. Jurjen ten Brinke gaat samen met Jeroen op pad om een video op te nemen, waarin ze onder andere vragen beantwoorden die vandaag de dag onder jongeren spelen. Jurjen gaat ook met Jeroen in gesprek over wat hem drijft in dit werk en over hoe hij God dichtbij ervaart. Uiteraard ontbreken de bijpassende liederen en de Bijbelse overdenking niet.

Deze liederen gaan we zingen

 • Samen in de naam van Jezus
 • Jezus ga ons voor
 • Veilig in Jezus' armen
 • Schuil maar veilig
 • Wie zich door God alleen laat leiden
 • Door de nacht van strijd en zorgen
 • Heer wijs mij Uw weg
 • Welk een Vriend is onze Jezus
 • Ik bid voor jou
 • Wat de toekomst brengen moge
 • Naastenliefde
 • Zegen mij (Gebed om zegen)

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Lied van de week: Naastenliefde

Een schouderklop is nu niet mogelijk, maar gelukkig zijn er nog veel andere manieren om elkaar te laten weten dat we naar elkaar omzien. Een luisterend oor, een woord van troost. Wat hebben we dat nodig, juist in deze tijd!

Heb je hulp of een luisterend oor nodig? Kijk dan op de website van nietalleen.nl

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: