Nederland Zingt Dichtbij - Samir Butros

5 juli 2020, 11:00

Jurjen ten Brinke bezoekt kapper Samir Butros uit Zutphen, die een wel heel opmerkelijk bordje voor het raam van zijn kapsalon heeft hangen: 'Wij knippen gratis iedere dakloze.' Wat beweegt deze kapper om daklozen op donderdag gratis een knipbeurt te geven? En wat betekent dit voor de daklozen die bij hem komen? Ook de naam die de kapsalon draagt spreekt tot de verbeelding: Nineveh. Samir komt uit het Bijbelse Nineveh, dat nu bekend staat als Mosul. Zijn inspirerende verhaal wordt omlijst met veel muziek, samenzang en een Bijbelse overdenking.

Deze liederen gaan we zingen

 • Ere zij aan God, de Vader
 • Halleluja, eeuwig dank en ere
 • Volle verzeek'ring
 • Liefde was het onuitputtelijk
 • Abba Vader
 • Veilig in Uw nabijheid
 • Vervuld van Uw zegen
 • Daar zijn geen grenzen
 • Maak liefde waar
 • Naastenliefde
 • Wandelen in het licht met God
 • Ik wil jou van harte dienen
 • Liefde

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Voorproefje: Daar zijn geen grenzen

In de zomer zenden we herhalingen uit. Deze uitzending is een herhaling van de uitzending van zondag 2 februari 2020. Help jij mee om deze periode van herhalingen zo kort mogelijk te houden? Klik op onderstaande afbeelding om naar de actiepagina te gaan.

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: