Nederland Zingt Dichtbij - Ricardo Balsma

27 december 2020, 11:45

Ricardo Asaf Balsma uit Harderwijk is geboren in Israël en op straat in Jeruzalem te vondeling gelegd: pasgeboren en met navelstreng. Op het briefje in de doos waarin hij werd gevonden, stond de naam ‘Asaf’ geschreven. Asaf was de Bijbelse koorleider en een groot muzikaal talent. Net zoals Ricardo zelf: hij is aanbiddingsleider en muziekdocent.

Jarenlang heeft Ricardo moeite met zijn afkomst. Hij zoekt zijn identiteit in muziek, drugs en hard werken. Dan ontmoet hij God. Het lied ‘Nog voordat je bestond, kende Hij je naam’ (opwekking 599) wordt belangrijk voor hem. “Zelfs op de dag dat ik ben afgestaan, heeft God mij tóch op dat briefje die naam gegeven: Asaf. In die naam heb ik ontdekt dat ik niet op zoek hoef te gaan naar mijn wereldse identiteit. Ik vind mijn identiteit in God en Zijn plan voor mijn leven.”

Kerst is voor Ricardo een tijd van verwachting. Zijn vrouw Benthe is zwanger en in januari verwachten ze hun tweede kindje. Ricardo en Benthe brengen zélf een lied ten gehore. En hoe reageren zij op de muzikale verrassing? Het indrukwekkende verhaal van Ricardo wordt omlijst met muziek, (samen)zang en een Bijbelse overdenking.

Deze liederen gaan we zingen

  • Komt, verwondert u hier mensen
  • O Bethlehem, gij kleine stad
  • Eer zij God in onze dagen
  • Nooit meer
  • O kind zo klein en teer
  • Zion
  • Ik kniel aan uwe kribbe neer
  • Zonder Jezus
  • Muzikale verrassing

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: