Nederland Zingt Dichtbij - Maarten The

27 juni 2021, 11:05

Als Maarten The na een jaar lang solliciteren aangenomen wordt als werk-leer-operatieassistent, kan hij zijn geluk niet op. Een droom komt uit, maar niet voor lang. Kort nadat hij begonnen is, wordt hij blind aan zijn rechteroog. Wanneer hij na meerdere operaties zijn leven weer probeert op te pakken, gaat ook het zicht in zijn linkeroog hard achteruit. Hoe kan je op God blijven vertrouwen als alles om je heen zwart wordt? En wat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Maarten nu de opleiding Theologie doet? Jurjen ten Brinke gaat in gesprek met Maarten. Daarnaast klinken er weer prachtige liederen en is er een bijpassende overdenking.

Deze uitzending is een herhaling van de uitzending van zondag 11 oktober 2020.

Deze liederen gaan we zingen

 • Psalm 66
 • Heer wees mijn gids
 • Jezus is de goede herder
 • Wees mijn leidsman
 • Wat de toekomst brengen moge
 • Daar bij Hem
 • U bent mijn schild
 • 'k Stel mijn vertrouwen
 • Zo stevig als wat
 • Heer U bent altijd bij mij
 • Ik wandel in het licht met Jezus
 • Genade zo oneindig groot
 • Muzikale verrassing

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Update Maarten The

Ben je benieuwd hoe het nu, ongeveer een jaar na de opname, met Maarten gaat? Kijk dan eens de video waarin Jurjen terugblikt op het afgelopen seizoen van Nederland Zingt Dichtbij. Daarin vertelt Jurjen heel mooi nieuws over Maarten. Je vindt de video hier.

De uitzending terugkijken

Heb je de uitzending op televisie gemist? Bekijk deze dan hieronder terug:

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: