Nederland Zingt Dichtbij - Ricardo Balsma

2 januari 2022, 11:50

In deze laatste uitzending van Nederland Zingt Dichtbij blikt Jurjen ten Brinke terug op het bijzondere verhaal van Ricardo Asaf Balsma uit Harderwijk. Ricardo is geboren in Israël en is op straat in Jeruzalem te vondeling gelegd: pasgeboren en nog met navelstreng. Jarenlang heeft Ricardo moeite met zijn afkomst. Hij zoekt zijn identiteit in muziek, drugs en hard werken. Dan ontmoet hij God. Het lied 'Nog voordat je bestond, kende Hij je naam' (Opwekking 599) wordt belangrijk voor hem. Ricardo en Benthe brengen zélf een lied ten gehore. En hoe reageren zij op de muzikale verrassing?

Deze liederen gaan we zingen

  • Daar zijn geen grenzen
  • God die ons heeft voorzien
  • Wees Gij mijn toevlucht
  • Wie maar de goede God laat zorgen
  • Kom o bron van zegeningen
  • Zion
  • Toekomst vol van hoop
  • Altijd
  • Als nieuw geboren
  • Muzikale verrassing

Voorproefje: God die ons heeft voorzien

Volgende week zondagochtend

Dit is de laatste uitzending van Nederland Zingt Dichtbij. Vanaf volgende week zondagochtend start er een nieuw programma bij de Evangelische Omroep met als titel 'EO Life'. Alle onderdelen van Nederland Zingt Dichtbij, zoals muziek, een overdenking en een inspirerende ontmoeting met een gast, komen ook voorbij in het nieuwe programma. Na 'EO Life' kun je om de week genieten van oude uitzendingen van Nederland Zingt in 'Nederland Zingt op Zondag'. Deze worden afgewisseld met uitzendingen van 'Songs of Praise'. Je leest alles over de vernieuwde zondagmorgen in dit artikel.

Zo kijkt Jurjen terug op het laatste seizoen van Nederland Zingt Dichtbij

Nederland Zingt Dichtbij gaat helaas stoppen. Presentator Jurjen ten Brinke blikt terug op een mooie periode met veel inspirerende ontmoetingen. Welke verhalen hebben hem het meest geraakt in de afgelopen tijd? Je ziet het hier.

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: