Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dag 1: Heenreis - ferry-overtocht naar Dover - Bedford

Vandaag begint de Nederland Zingt reis naar Engeland. Via de diverse opstapplaatsen reis je naar het verzamelpunt in Zevenbergschenhoek. Bij Restaurant De Gouden Leeuw ontmoet je je medereisgenoten en de medewerkers van de EO. Reis je met eigen vervoer, parkeer dan je de auto op het parkeerterrein van De Gouden Leeuw. Let op, dit is tegen betaling. Na een heerlijk kop koffie met cake staan de touringcars gereed voor vertrek. We reizen naar Calais waar we per ferry van DFDS-Seaways de overtocht maken naar Dover. Na ontscheping reizen de touringcars door het graafschap Kent naar Bedfordshire waar we aan het einde van de middag aankomen bij het Mercure Hotel Bedford Centre. Hier checken we in en wacht ons een heerlijk 3-gangen diner.

Dag 1- Bedford

Dag 2: Samenzang Saint Paul’s Church Bedford – Bezoek aan Ascott Estate & Gardens – Tea & Scones

Good morning in Great Britain! Ons verblijf in Bedford luiden we in met samenzang in de Saint Paul’s Church. Deze kerk ligt in het centrum van Bedford. Na afloop stappen we in de touringcars en reizen we door het landschap van het graafschap Buckinghamshire naar het fraaie Ascott Estate. We bezoeken het prachtige landhuis waar ook schilderijen van Nederlandse meesters worden getoond. We krijgen een indruk van het vroegere leven van de landlords. De tuinen rondom het landgoed zijn werkelijk schitterend. We besluiten ons bezoek met een de vertrouwde English Tea met Scones. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel in Bedford.

Dag 2 - Bedfordshire

Dag 3: Christ Church College Oxford – Samenzang Christ Church Cathedral

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we naar Oxford. Deze universiteitsstad kent vele tradities waarbij de buitengewoon statige oude gebouwen sfeerbepalend zijn. De universiteit Oxford is de oudste universiteit van Engeland, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 12e eeuw. Na aankomst in Oxford worden we verwelkomd door onze gidsen, die ons de mooiste plekjes van de stad laten zien. Een van de grootste en meest respectabele colleges van Oxford is Christ Church College. De magnifieke gebouwen met hun roemrijke geschiedenis brengen duizenden bezoekers per jaar. Een topattractie is natuurlijk de enorme in Tudorstijl ‘Great Hall’ (eetzaal). Langs de eetzaalwanden hangen portretten van voormalige studenten, onder wie enkele van de dertien Britse premiers, die Christ Church College heeft voortgebracht. Op het terrein van Christ Church College ligt de Christ Church Cathedral. Het is de enige universiteit ter wereld met een eigen kathedraal, waar de bisschop van Oxford zijn zetel heeft. We besluiten ons bezoek af met samenzang in deze eeuwenoude kathedraal. ’s Middags is er tijd om de stad zelf te verkennen. Maak een mooie wandeling door de Oxford Botanic Gardens of breng een bezoek aan Blenheim Palace, de geboorteplaats van Winston Churchill. Aan het einde van de middag brengen de touringcars ons naar ons hotel in Bedford.

Dag 3-Oxford

Dag 4: Rustdag - bijwonen kerkdienst Bunyan Independence Church – Middagdienst in de Church of Elstow Abbey

Vandaag is het zondag en bezoeken we in de ochtend een kerkdienst in de Bunyan Independence Church. De Engelse predikant John Bunyan is onlosmakelijk verbonden met Bedford en bracht hier zijn jeugd door. Hij schreef het boek ‘de Christenreis naar de eeuwigheid’. We lunchen in het hotel, waarna er gelegenheid is om bijvoorbeeld een wandeling te maken door Bedford. Rond 15.00 uur stappen we in de touringcars die ons naar het nabijgelegen plaatsje Elstow brengen. In de Elstow Abbey Church wordt een dienst georganiseerd waar Jurjen ten Brinke voorgaat. Deze dienst wordt omlijst met mooie psalmen en gezangen. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

Dag 4 – Elstow

Dag 5: Cambridge College – Vrije tijd - Bijwonen Evensong Cambridge College

Vandaag bezoeken we de universiteitsstad Cambridge. Dankzij de 800 jaar oude University of Cambridge ademt deze stad een rijke geschiedenis. Prachtige architectuur verfraaien het stadsbeeld. Na aankomst worden we verwelkomd door onze gidsen die ons langs de mooiste bezienswaardigheden leiden. We bezoeken o.a. Cambridge College met de beroemde King’s Chapel. Een wandeling door de Botanische Tuinen ontbreekt niet. ’s Middags is er gelegenheid tot vrije tijd. Zo kunt u wat inkopen doen of gnieten van een heerlijk terrasje. Ons bezoek aan Cambride sluiten we af met het bijwonen van een Evensong in Cambridge College. Hierna brengen de touringcars ons weer naar Bedford.

Dag 5 – Cambridge

Dag 6: Stadswandeling Bedford & bezoek aanJohn Bunyan Museum – Samenzang in Ely Cathedral

Met de lokale gidsen maken we vandaag een wandeling door Bedford en zij vertellen ons over de historie van deze stad en over het leven van John Bunyan. Bedford is werkelijk een prachtig stadje, aan de rivier The Ouse. We bezoeken ook een Bunyan Museum waar we kennismaken met het werk en leven van deze prediker. Voor de lunch is volop gelegenheid in een van de gezellige restaurantjes & pubs in het centrum van Bedford. ’s Middags rijden de touringcars ons naar Ely waar we een mooie samenzang meemaken in de prachtige Ely Cathedral. Leuk feitje om te delen is dat dit magnifieke bouwwerk werd gebruikt als filmlocatie voor de serie The Crown. Ely was ooit ook de woonplaats van Oliver Cromwell, de protector van the Commonwealth. Hij was in de 17e eeuw parlementariër en militair leider en zette de toenmalige koning Charles I af. Samenzang in deze historische kathedraal is een mooie afsluiting van deze Nederland Zingt reis.

Dag 6 – Ely

Dag 7: Terugreis - ferry-overtocht naar Calais – Afscheidsdiner Zevenbergschenhoek

Great Brittain Goodbye! Met mooie indrukken stappen we in de touringcars en reizen we door het glooiende graafschap van Kent naar Dover, waar we inchecken voor de ferry-overtocht naar Calais. Onderweg worden diverse stops gemaakt. Aan het einde van de middag komen we aan bij Zevenbergschenhoek waar ons een heerlijk 3-gangen diner wacht. Hierna word je met de touringcar naar je uitstapplaats gebracht.

--:--