Koorlid Marianne: 'sinds ik bij Choir4hope zit is het geloof dichterbij gekomen.'

Marianne zingt bij Choir4hope, een koor dat hoopvolle liederen zingt voor iedereen die te maken heeft met de ziekte kanker. Het doel van dit koor is onder andere het ondersteunen van projecten die gericht zijn op het bevorderen van de genezing en welzijn van mensen die lijden of hebben geleden aan een vorm van kanker. Marianne kent de ziekte helaas maar al te goed. Haar man Jan heeft slokdarmkanker en is uitbehandeld.

Zij bidt voor mij, ik zing voor haar

Hoop en Troost
Je hoort Marianne en haar koorleden van Choir4hope zaterdag 2 maart in Nederland Zingt vanuit Bergen op Zoom, dat in het teken staat van hoop en troost.

Zij bidt voor mij, ik zing voor haar
In haar koor leert Marianne nog meer mensen kennen die kanker hebben. Zanggenoot Eefje bijvoorbeeld.  Over hun vriendschap vertelt ze: 'Ik steun haar, maar zij steunt mij ook. Eefje is christelijk en heeft veel aan haar geloof. Ik ben dat niet. Zij bidt voor mij en mijn man Jan ,en ik zing dan voor haar. Ze vervolgt geëmotioneerd: 'dat vind ik heel mooi dat ze dat doet.'

Ik word gedragen
Sinds Marianne meezingt met dit bijzondere koor is het geloof dichterbij gekomen. 'Door de inhoud van de prachtige liedjes die wij zingen. Dat ik gedragen word. Dat vind ik echt heel mooi.'

Bekijk het ontroerend gesprek met Marianne hierboven terug.

 

Meer lezen over:

Speel muziek af