'Met dit lied ben je niet bang voor de dood'

'Er gebeuren wonderen, als je maar gelooft,' vertelt Thijs met tranen in zijn ogen. Naast hem zit zijn vrouw Alie, zijn steun en toeverlaat. 'Een op de drie mensen overlijd aan slokdarmkanker, maar wij zijn nog bij elkaar.'

Groot wonder

Thijs heeft zelf een groot wonder meegemaakt. Hij is namelijk hersteld van slokdarmkanker. Hij is ontzettend ziek geweest. Hij moest geopereerd worden en krijgt daarna allerlei complicaties. Zo heeft hij een open wond die maar niet wil genezen, krijgt hij pijnlijke ontstekingen en hoge koorts. Ook voor zijn vrouw is dit een zware tijd. Om hem met opgezwollen armen te zien als er opnieuw een ontsteking ontstond. Juist in die tijd bemoedigt God hen. Thijs: 'Ik snap het niet als mensen niet geloven. God geeft mij zoveel kracht.' 

Abba Vader
Thijs en zijn vrouw zitten samen op koor. Zingen is voor hen belangrijk. Het lied 'Abba Vader' is heel speciaal voor hen. Alie vertelt: 'Abba Vader, U behoor ik toe,' als ik dit zing, dan denk ik: ja, dit is het.' Haar man Thijs voegt daar aan nog: 'Dan je ook niet bang voor de dood.'

Hun verhaal en het prachtige 'Abba Vader' is hierboven te bekijken.

Je hoort Thijs en zijn vrouw zaterdag 13 april in Nederland Zingt vanuit Bergen op Zoom, zij zingen mee met hun koor Choir4hope.

Liedtekst

Abba, Vader, U alleen,
U behoor ik toe,
U alleen doorgrondt mijn hart,
U behoort het toe.
Laat mijn hart steeds vurig zijn,
U laat nooit alleen,
Abba, Vader, U alleen,
U behoor ik toe.

Abba, Vader, laat mij zijn,
slechts van U alleen,
dat mijn wil voor eeuwig zij,
d'Uwe en anders geen.
Laat mijn hart nooit koud zijn, Heer,
laat mij nimmer gaan,
Abba, Vader, laat mij zijn,
slechts van U alleen.

Ook interessant

Speel muziek af