De mooiste koralen uit de Johannes-Passion - 'O große Lieb'

De afgelopen weken namen celliste Marit Broekroelofs en Dirigent Patrick van der Linden ons mee in de wereld van de Matthäus-Passion. Een meesterwerk van Bach dat veel in de weken voor Pasen wordt uitgevoerd en beluisterd. De teksten, meestal rechtstreeks uit de Bijbel, vertellen een diep verhaal over het lijden en sterven van Jezus.

Ook dit keer duiken we in de prachtige muziek van Bach, maar niet in de Matthäus-Passion. Klassiek zanger Bert van de Wetering neemt ons mee in de mooiste stukken uit de Johannes-Passion. Ook dit muziekstuk vertelt over het lijden en sterven van Jezus, maar doet dit weer op een hele andere manier.

Bert vertelt ons onder andere wat de Johannes-Passion zo bijzonder maakt en over het gedeelte 'O große Lieb'. Ook zingt hij zelf een paar prachtige zangpartijen uit deze Passion. Kijk en luister je mee?

Lukt het niet om de video af te spelen? Klik dan hier voor hulp.

'O große Lieb'

Wil je het stuk 'O große Lieb' nu in z'n geheel beluisteren? Dat kan hieronder:

Meer video’s in deze serie

De video’s waarin Marit Broekroelofs en Patrick van der Linden eerder over de Matthäus-Passion vertelden, kan je hieronder terugkijken.

Meer lezen over:

Speel muziek af