Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Aan de slag!' Bouwen aan een nieuwe toekomst

Een overdenking van ds. Albert Jan Treur

16 april 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Stel je voor: jouw stad of dorp is compleet verwoest, overal liggen brokstukken en maar een enkel gebouw staat nog overeind. Wat doe je dan? In de Bijbel, in het boek Nehemia 3, lezen we wat het volk Israël in deze situatie deed. Wat kunnen wij daar vandaag de dag van leren? Dat vertelt dominee Albert Jan Treur in Nederland Zingt op Zondag.

Hand in hand 

Het volk Israël bouwt hun verwoeste stad 'hand in hand' weer op. Niet letterlijk, want dat is lastig bouwen. Er wordt bedoeld dat iedereen als één team samenwerkt om de stad te herstellen. Ze steken de handen uit de mouwen. We lezen dat verschillende mensen allerlei dingen aan het doen zijn. Zo herstellen de priesters de weg naar de tempel, anderen bouwen aan de vispoort zodat er weer gehandeld kan worden en weer anderen denken zelfs aan het riool. Zodat alles wat niet goed is weg kan gaan.

Samen

Dominee Albert Jan Treur nodigt jou uit om, net als het volk Israël in de Bijbel, zelf ook de handen uit de mouwen te steken. Misschien niet om letterlijk te bouwen maar wél om je talenten in te zetten en dat te doen waar je goed in bent. 'Je bouwt aan je eigen leven, je gezin of misschien aan de gemeente waar je lid van bent. Je probeert mee bouwen aan ons land of een betere wereld. Dan kun je van Nehemia leren dat dat je niet alleen lukt', zegt Treur. 'Je hebt een ander nodig.'

Wie help jij met bouwen en wie mag jou helpen?

Bekijk de volledige overdenking in de video hierboven. 

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--