Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alles over het nieuwe jasje van Nederland Zingt

18 september 2020 · Leestijd 3 min

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Nederland Zingt heeft sinds 5 september een nieuw jasje gekregen. Inmiddels hebben we al veel berichten ontvangen over de vernieuwde uitzendingen. Er zijn positieve reacties maar ook vragen en zorgen. Waarom is er voor deze nieuwe vorm gekozen? Waarom zijn de vertrouwde Nederland Zingt-afleveringen vanuit grote kerken niet meer te zien op tv? In dit artikel geven we graag antwoord op deze vragen.

Nieuwe uitzendingen

Door corona zijn er al aantal maanden geen Nederland Zingt opnames meer geweest zoals we die gewend waren. We hebben daarom besloten om dit najaar weer nieuwe uitzendingen te maken, passend bij de tijd waarin we nu leven. Bij afleveringen in de vernieuwde vorm houden we ons aan de coronamaatregelen, maar blijven we tóch in contact met onze kijkers. Zo blijven we verbonden met elkaar, ook nu in deze coronatijd.

Samenzang

Hoewel het op dit moment niet mogelijk is om in een volle kerk samen te zingen, blijft ons hoofddoel natuurlijk altijd ‘samen zingen, samen geloven’. We proberen liederen in de uitzendingen te verwerken die goed mee te zingen zijn, ook gewoon thuis vanaf de bank. Zodra het weer veilig is om samenzangavonden te organiseren, gaan we dat zeker weer doen!

Verbinden

Een andere reden voor het ‘nieuwe jasje’ van Nederland Zingt is deze: we zijn enorm blij met jou als trouwe kijker van Nederland Zingt. Tegelijkertijd willen we de liefde voor ‘samen zingen, samen geloven’ graag met nóg meer mensen delen. Mensen die bekend zijn met de psalmen en gezangen, maar ook met mensen die zich vertrouwd voelen met Opwekkingsliederen of liederen van bekende christelijke artiesten.

Het is de missie van de EO en van Nederland Zingt om te verbinden. Dat doen we door middel van muziek. Om met zoveel verschillende mensen te kunnen zingen van en voor onze God, hoor je in de uitzending uiteenlopende liederen. Misschien heb je wel een zoon, dochter, buurvrouw of vriend die voorheen niet naar Nederland Zingt keek. Nodig hem of haar eens uit om mee te kijken. Zo brengen we ‘samen zingen, samen geloven’ in de praktijk.

Reacties

We waarderen het dat onze kijkers zo begaan zijn met Nederland Zingt. We zijn dankbaar voor alle reacties; deze worden stuk voor stuk gelezen. Op dit moment komen er zoveel reacties binnen over ons nieuwe programma, dat we deze helaas niet altijd kunnen beantwoorden. We blijven reageren wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij vragen. Tips, adviezen en relevante opmerkingen nemen we mee in het maakproces van ons programma. We streven ernaar om de uitzendingen zo mooi mogelijk te maken, elke week opnieuw.

--:--