Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Arie van der Veer: 'Mijn moeder heeft me papa leren zeggen'

1 februari 2024 · Leestijd 2 min

'Mijn moeder heeft me papa leren zeggen, terwijl ik nog niet eens goed wist wie mijn vader was', vertelt dominee Arie van der Veer. Zijn vader was er niet. In een ontroerende aflevering van de podcast Dit Is Mijn Lied doet hij zijn verhaal.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beluister de aflevering in de video hierboven.

Zin van het leven

Naast dominee Arie van der Veer, horen we ook de treffende verhalen van componist David Bilbrough en Urker Luut Schraal. 'Terwijl ik me afvroeg wat de zin van het leven was, schreef ik het lied', vertelt David. Luut was juist de zin van zijn leven verloren toen hij als tiener zijn vader moest missen. 'Mijn held was dood', vertelt hij. 'Toen heb ik het besluit genomen om alles wat met God en Jezus te maken had, aan de kant te schuiven.' Maar een biddende gemeente maakte dat hij terugkeerde naar zijn Hemelse vader. En het lied 'Abba Vader', zingt hij tegenwoordig met liefdevolle gedachtes.

Over Dit Is Mijn Lied

Sommige nummers verwerven door de jaren heen een geliefde status. In de podcastserie Dit Is Mijn Lied worden de liederen, hymnes en gospels uit verschillende christelijke tradities besproken, ontleed en gevierd.

Elke aflevering staat er een lied centraal dat in verschillende uitvoeringen en fragmenten te horen is. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe zo’n nummer tot stand komt. Bekende en minder bekende liefhebbers vertellen over hun verhalen en ervaringen bij dat specifieke lied. Het helpt om weer met nieuwe oren naar deze bijzondere liederen te luisteren.

Beluister hier meer afleveringen van Dit Is Mijn Lied
--:--