Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Begin 2024 goed! Beluister deze podcast over 'Wat de toekomst brengen moge'

3 januari 2024 · Leestijd 2 min

Hoe kun je 2024 beter beginnen dan met de woorden 'Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand'. Over dit alom bekende lied valt veel te vertellen. Remco Hakkert dook in de geschiedenis en de betekenis ervan en kwam tot mooie ontdekkingen. Luister je mee?

Foto: Handy Tims

In de tiende aflevering van de EO-Radio 5-podcast Dit Is Mijn Lied staat 'Wat de toekomst brengen moge' centraal. Een lied dat veel gevoel oproept en betekenis heeft voor kerkelijke luisteraars. Zo vertelt Loes Verbeek over hoe dit prachtige lied een belangrijke rol speelde op cruciale momenten in haar leven. 

De melodie is bekend en geliefd. Maar wat als je die klassieker anders gaat zingen? Wordt dat door iedereen gewaardeerd en hoe zit dat dan? Daarover vertelt Martin Zonnenberg, de bekende dirigent/organist uit Nederland Zingt. En wat gebeurt er als je zelfs aan de tekst gaat sleutelen? Christiaan Huizenga van de Nederlandse gospelband 'Reisgenoten' durfde het aan en maakt ons deelgenoot van zijn reis met 'Wat de toekomst brengen moge'. 

Beluister de aflevering hieronder of ga naar je favoriete podcastapp. 

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--