Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beleef samen de Veertigdagentijd: bezoek een concert uit onze concertagenda!

2 maart 2022 · Leestijd 7 min

De Veertigdagentijd is gisteren begonnen. Inmiddels is het weer mogelijk om samen deze tijd doorleven door een mooie activiteit of concert. Hoe mooi is het dat je je zo samen voor kan bereiden op het Paasfeest? Wij gingen op zoek en hebben de mooiste concerttips voor jou op een rijtje gezet.

The Passion 40daagse met als thema 'Alles komt goed'

In aanloop naar The Passion op Witte Donderdag organiseert de Protestantse Kerk in de Veertigdagentijd The Passion 40daagse. Kerken in heel Nederland organiseren kleinschalige en persoonlijke concerten, soms rond een replica van het bekende witte Passionkruis. Voor elk concert wordt ook een paaswake georganiseerd om stil te staan bij de veertigdagentijd. Hieronder vind je veelzijdige selectie:

Martin Mans

674e8978-43bc-4d77-b9f4-1c6a1f3a3796_Cropped

Dat Martin Mans goed is in improvisatie heb jij misschien wel ontdekt toen je zijn online concerten bekeek. Tussen 23 maart en 13 april brengt hij middels een tour prachtige Paasliederen ten gehore op het orgel. Bereid je voor op een prachtige avond waarbij je lekker hard mee kan zingen!

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

De Oden van Salomo met de Zandkunstenaars

Tussen 12 maart en 16 april kun je weer genieten van de sprekende beelden en beeldende teksten van de Zandtovenaars en de Oden van Salomo. De oude liederen uit het jaar 60-120 na Christus in een nieuw jasje, samen met Gert van de Vijver en Rosa van de Vijver die prachtige kunstwerken van zand maken. Dat belooft iets bijzonders!

Klik hier voor meer informatie en kaartjes. 

Gerald Troost

Een van de albums die Gerald heeft uitgebracht is de cd 'Pasen', die indringende teksten en muziek bevat over het lijden en de opstanding van Jezus Christus. En juist deze bijzondere liedjes als '100%', 'O hoofd vol bloed en wonden', 'Stille zaterdag' en 'Jezus leeft' wil hij samen met verschillende musici live ten gehore brengen! In april tourt hij een aantal plekken langs.

Klik hier voor meer informatie of kaartjes.

Marieke Sleurink 

Schermafbeelding_2022-03-02_om_15.42.55_Cropped

Marieke Sleurink, bekend van onze uitzendingen waar zij solo zong in Circle of Friends, gaat op een eigen tour. Samen met haar band zingt ze frisse, eigen Nederlandstalige liedjes over een leven met God vol ups en downs. Haar liedjes zijn eerlijk, zoekend en raken levensechte thema's. Door haar stem neemt ze ons mee op haar eigen oprechte zoektocht tussen 1 en 10 april.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

The Psalm Project

Al eeuwenlang worden ze gezongen, de psalmen. Liederen die je meenemen door het leven en vertellen over de relatie tussen God en mens. The Psalm Project bewerkt oude psalmen en schrijft ook nieuwe liederen die hierop geïnspireerd zijn. In maart en april gaan ze op tour om jou de oude en nieuwe liedjes te laten horen.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes. 

Hanna Rijken

Hou je van klassiekere muziek in aanloop naar Pasen? Dan kunnen wij Hanna Rijken van harte aanbevelen, die liederen uit de klassieke Matthäus- en Johannes-Passion ten gehore brengt met Musica Spirituosa. Onder begeleiding van een harp en continuo speelt zij de fluit terwijl Patricia Rio Goncalves sopraan zingt. 

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Ook geeft ze een concert met het Vocaal Theologen Ensemble, waarmee ze Engelse koormuziek ten gehore brengt. Prachtige hymnes voor de Passietijd, liederen van Purcell, Stainer en Rutter. Ook zijn er liederen om prachtig bij mee te zingen.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Gospelkoor Spring onder leiding van Remco Hakkert

Schermafbeelding_2022-03-02_om_15.43.06_Cropped

Al meer dan 30 jaar brengt Gospelkoor Spring met liederen de boodschap van Jezus bij de mensen. Met ballads, up tempo gospels, aloude hymnes en opwekkingsliederen raakt Gospelkoor Spring de harten van mensen. In april verzorgen ze twee prachtige avonden.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Rob Favier

"Alles komt goed?!" is een uitdaging om positief in het leven te staan, zelfs en juist ook te midden van alle ellende en verdriet. Met een lach en traan laat Rob Favier zijn luisteraars meedenken over het thema ‘Alles komt goed?!’

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Gospelkoor Grace & Glory

Gospelkoor Grace & Glory staat te popelen om jou te laten swingen in je stoel. Tijdens deze avonden krijg je een mix van (black) gospel en praise te horen die ervoor zorgt dat je vanzelf in beweging komt. Ga jij mee met hen op 2 en 3 april?

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Nog meer leuks..

We kwamen bij onder andere Events4Christ en op andere websites ook nog wat waardevolle tips tegen. Bekijk ze hieronder:

Duo Virtuoso (met Mark Brandwijk)

237199772_4596771807021644_9164093780231103906_n_Cropped

Een bijzonder concert in een autobedrijf, dat wil je toch niet missen? Dat dachten Mark Brandwijk en Reinier Korver ook. Op harmonium en piano brengen zij op 18 maart aanstaande prachtige liederen ten gehore, midden tussen de auto's van Autobedrijf de Pee in Krimpen a/d IJssel. Onder het genot van een hapje en drankje van de foodtruck staat je een bijzondere ervaring te wachten. Dit concert is helemaal gratis, dus reserveer je kaartje snel.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Ars Musica

Ars Musica gaat tijdens de veertigdagentijd ook op tour! Ze brengen op 12 maart het Messiah van Händel ten gehore in Dordrecht. Ze brengen prachtige koorstukken ten gehore waar je enorm van zult genieten. Ook gaan ze in april een aantal avonden op tour met de Matthäus-Passion van Bach. In deze voorstelling is het thema 'die Liebe' de rode draad. Loop met hen mee door het leven van Jezus tijdens deze waardevolle avonden.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Op weg naar Pasen belevingstheater

Schermafbeelding_2022-03-02_om_16.00.27_Cropped

Wat als je letterlijk door het Paasverhaal heen kan lopen? Dat kan op 1 en 2 april in Harderwijk. Het centrum van deze stad wordt helemaal omgevormd tot een prachtig straattheater, waarmee je zo in het leven van Jezus wordt opgezogen. Met zang, dans en prachtig theater doen ze een poging om jou de beleving van je leven te geven. 

Klik hier voor meer info en kaartjes.

Ria van Noort met het Young Ladies Choir

Een prachtig paasconcert gaat het worden op 9 april met luisterliederen en prachtige samenzang. Met Arie van der Vlist op orgel, Arjan Wouters (laatst bij ons in de uitzending met Mannenensemble Espressione) op piano, John Hoekman als tenor en de Young ladies Choir Hadassah onder leiding van Ria van Noort. De toegang is gratis en parkeren kan naast de deur.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Meer weten?

De meeste van deze concerten en foto's zijn afkomstig van de website van Zingen in de Kerk en Koren in de kerk. De rest is afkomstig van de websites die in het artikel gelinkt zijn. 

Het kan zijn dat jij je favoriete artiest nog mist. Dan kan het zijn dat er nog geen concerten staan gepland, dus hou de websites dan vooral in de gaten. Meer concerten voor later dit jaar vind je via de website van Events4Christ of de website van de Christelijke Concertagenda. En wil je met je kinderen en kleinkinderen naar een leuk concert, dan zijn hier op de website nog een aantal leuke kindvriendelijke evenementen te vinden. 

--:--