Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De 11-jarige Maddie verrast spontaan zingend jury en publiek met 'Amazing Grace'!

28 juli 2022 · Leestijd 2 min

Je zal maar tijdens een van de pauzes in de microfoon zingen en dan auditie mogen doen op het podium! Het overkwam de 11-jarige Maddie bij America's Got Talent. Als vierjarig meisje kwam Maddie al bij auditiedagen om te genieten van haar favoriete programma en af en toe te oefenen met zingen. En na zeven jaar... kijk je mee wat er gebeurt?

Bijzonder verhaal

Maddie, voluit Madison Taylor Baez, is een bijzonder meisje met een verhaal. Toen ze jong was begon ze met zingen voor haar vader, die al 9 jaar lijdt aan kanker. Bij zijn behandelingen in het ziekenhuis zat zij aan zijn bed om hem te bemoedigen met een lied. Toen ontdekte ze hoe leuk ze het vond om te zingen. 

Vanaf haar vierde jaar zei haar vader altijd: "Wacht maar, op een dag zul je zingen in de tv-show". En, dat gebeurt. Bekijk het in de video hieronder: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gouden buzzer

Tijdens de pauze intermezzo's krijgt Maddie als laatste de microfoon, en begint met het zingen van Amazing Grace. De jury, die normaal tijdens de pauze niet in de zaal is, hoort het meisje zingen en roept haar het podium op om auditie te doen. In tranen belandt ze op het podium, volledig verbouwereerd. Ze begint weer met zingen van het lied 'Amazing Grace' en het publiek staat voor de tweede keer op voor een staande ovatie.

De jury is diep onder de indruk: Jurylid Howie Mandel geeft haar zelfs een golden buzzer, wat betekent dat ze direct mag zingen in de finale! Die is nog niet uitgezonden, maar wij zijn heel benieuwd hoe ver Maddie gaat komen.

--:--