Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De kijktip van Martin Zonnenberg: Eens zal op de grote morgen

5 oktober 2020 · Leestijd 2 min

‘Eens zal op de grote morgen’ is wel het bekendste lied van Arie Pronk (1929-1991). Arie was de grondlegger van de Evangelische Omroep. Hij las de krant naast de Bijbel, had een grote voorliefde voor het volk van Israël en liet zijn koren zingen van een grote toekomst. Van Arie Pronk heb ik geleerd om van iets eenvoudigs iets moois te maken.

Het lied 'Eens zal op de grote morgen' hebben we bij Nederland Zingt ook vaak gezongen, bijvoorbeeld in de Westerkerk in Enkhuizen. Zing je mee?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Arie Pronk was de man van de massale koor- en samenzang. Zo heeft hij tweemaal in Ahoy zo’n  1000 zangers gedirigeerd. Zijn grootste wens was om met 1000 zangers naar Israël te gaan. Helaas heeft hij dat zelf niet meer mee kunnen maken, maar het werd wel het begin van het Hollandkoor. In 1991 ging het koor onder leiding van Martin den Boer met 500 zangers en in 1993 onder leiding van Jan Quintus Zwart met 1000 zangers. Dit laatste ter gelegenheid van 3000 jaar Jeruzalem. Wie herken je allemaal in het filmpje?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--