Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Muzikale Fruitmand in 2022: Een beetje oud en een beetje nieuw

6 januari 2022 · Leestijd 4 min

Fan van Nederland Zingt? Dan ben je vast ook fan van De Muzikale Fruitmand, een muziekprogramma gevuld met oude en nieuwe Geestelijke liederen, op basis van verzoeken die ingestuurd worden door luisteraars. Sinds dit jaar hebben ze geen twee, maar wel vier uur radiotijd. Luister je mee? Lees in dit artikel meer over de inhoud van het programma.

Veel ruimte voor verzoeken

Waar in Nederland Zingt beperkte ruimte is voor verzoeken, is het grootste deel van De Muzikale Fruitmand hieruit opgebouwd. Elke week wordt er een prachtige samenstelling uitgezonden van ingezonden liederen met een persoonlijke boodschap die doorgegeven wordt aan iemand anders.

Daarnaast hoor je ook een aantal rubrieken die het programma verder verdiepen. Hiervan is een deel al bestaand, en er is sinds dit jaar wat nieuws bijgekomen. Dit natuurlijk omdat de Muzikale Fruitmand geen 2, maar wel 4 uur op de radio is sinds begin 2022. Lees hieronder meer..

Wat zit er verder in het programma?

De Bijbel Open

Deze rubriek was al bekend bij de luisteraar, en vindt ook in de verlengde versie doorgang. De Bijbel Open bestaat uit een korte Bijbelse overdenking over een thema door Arie van der Veer.

Ik zou wel eens willen weten...

Elke week zit er in de uitzending een gast die vanuit zijn of haar geloof werkzaam is in de samenleving. Zo was afgelopen zondag Wim Scheltens, predikant met inmiddels een emiritaat, die een prachtig lied met bijbehorend verhaal deelde met ons. Ook stelde hij vragen over het thema gebed aan luisteraars, en beantwoordde hij ook vragen die hierover werden ingezonden. 

Deze is voor jou (voormalig #nietalleen)

Deze rubriek stond al bekend als #nietalleen, een rubriek waarin een lied cadeau gegeven kan worden aan iemand door in te bellen in de uitzending. Deze rubriek blijft bestaan, maar dan onder een naam die de lading dekt: 'Deze is voor jou'.

Zing de Heer een nieuw lied

Sinds dit jaar worden er ook bijzondere pareltjes uit Nederland Zingt verwerkt in De Muzikale Fruitmand. Zo horen ook radioluisteraars mooie liederen uit de uitzending. A.s zondag is Giovanca in de uitzending over 'De kracht van Uw liefde', wat prachtig werd gezongen in het Nederlands en Papiaments.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Toekomstmuziek

Elke week houden we een gesprek met een dirigent, muzikant of koorlid uit de bestaande koren in Nederland. Iedere uitzending zal er weer iemand anders te gast zijn die over zijn/haar persoonlijke muzikale ervaringen komt vertellen.

Live artiest

In elke uitzending zal ook een live artiest te horen zijn, die live liederen komt spelen in de studio. Afgelopen zaterdag was dit Lukas Kramer, die samen met Denise Brand op de piano liederen ten gehore bracht. Benieuwd? De link om terug te luisteren vind je onderaan dit artikel.

EO kijk en luistertips

In deze rubriek gaan we langs EO-programma’s die de aakomende week weer hoop en troost doorgeven, of we blikken terug op iets moois. Wat staat er op het programma qua TV, radio, bijzondere evenementen en podcasts? Elke week krijg je een waardevolle tip.

Inspiratiemoment

De laatste rubriek in de uitzending is ook weer een inspiratiemoment. De komende tijd hebben we Tabitha van Krimpen, Jonge Theoloog des Vaderlands, die elke week een inspirerende les doorgeeft naar aanleiding van personen uit de Bijbel, onze geschiedenis en de huidige tijd.

Wil jij een verzoek indienen?

Meeluisteren naar De Muzikale Fruitmand? Luister hier de uitzending van afgelopen zondagavond terug, en zet op zondag om 18.00 je radio aan op Radio 5.

Elke week wordt De Muzikale Fruitmand op zondagavond uitgezonden van 18.00-22:00. De presentatie is in handen van Tjitske Volkerink en Gerja Wolf, met de muziek die samengesteld wordt door Remco Hakkert.

Wil jij een verzoek doorgeven met een persoonlijke boodschap? Stuur je verzoek dan via het formulier hier in.

--:--