Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Muzikale Fruitmand heeft nieuwe presentatoren!

31 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Vanaf zondag 4 september heeft het EO-radioprogramma ‘De Muzikale Fruitmand’ een nieuw presentatieteam! Elsbeth Gruteke, Jurjen ten Brinke en Tirza van der Graaf gaan het programma mee presenteren. Wekelijks wordt vaste presentator Gerja Wolf ondersteund door een van de drie EO-presentatoren. ‘De Muzikale Fruitmand’ is hét verzoekprogramma van de EO waarin luisteraars muziek kunnen aanvragen die voor hen een speciale betekenis heeft of waarmee ze iemand anders een muzikaal hart onder de riem willen steken.

Langstlopende radioprogramma

‘De Muzikale Fruitmand’ is een van de langstlopende programma’s op de Nederlandse radio en in al die tijd nagenoeg onveranderd gebleven. Al meer dan vijftig jaar staat het programma bekend als hét verzoekprogramma voor psalmen, lofzangen en christelijke liederen. Gerja Wolf is sinds juni de vaste presentator van ‘De Muzikale Fruitmand’ na het vertrek van Tjitske Volkerink. Gerja presenteert de podcast ‘De Stem’, is regelmatig te horen op NPO Radio 4 en was de vaste weekendpresentator van het NPO Radio 5 programma ‘Thuis op 5’.

Nieuw team van presentatoren

Vanaf zondag 4 september krijgt Gerja een team van drie presentatoren die afwisselend naast haar plaatsnemen om het programma mee te presenteren. Jurjen ten Brinke, Elsbeth Gruteke en Tirza van der Graaf wisselen elkaar af als medepresentator. Jurjen ten Brinke is o.a. presentator van het nieuwe EO-programma ‘Bid, bedank, bewonder’, medepresentator van de podcast ‘Deze Week’, een van de voorgangers van ‘Vroeg op 5’ en voorganger in Amsterdam.

Elsbeth Gruteke is predikant van de Kruiskerk in Huizen en presentator. Ze is al jarenlang een bekende stem op de radio. Zo presenteert ze het NPO Radio 4 programma ‘Musica Religiosa’ en de podcasts ‘Het Ene Moment’ en ‘Alle Registers Open’.

Tirza van der Graaf is regelmatig als presentator op NPO Radio 1 te horen, daarnaast is ze werkzaam op de redactie van ‘Nederland Zingt’ en was ze tot 2021 sidekick van het royaltyprogramma Blauw Bloed. Gerja Wolf over het nieuwe team: “Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s elke week een mooie uitzending van ‘De muzikale fruitmand’ te vullen. We zijn vier hele verschillende mensen, maar hebben hetzelfde doel, namelijk de luisteraar van ‘De muzikale fruitmand’ bemoedigen en laten weten dat er een God is die van ze houdt! Dat hoor je terug in de rubrieken, in de gesprekken die we hebben met gasten en natuurlijk in de verzoeken van de luisteraars. Dat is en blijft het hart van ‘De muzikale fruitmand’: verbinden, feliciteren, bemoedigen en iemand een hart onder de riem steken.”

Zondag 4 september

Zondag 4 september presenteert het hele nieuwe team ‘De Muzikale Fruitmand’. Die zondag zijn alle presentatoren te horen. Zondag 11 september bijt Elsbeth Gruteke het spits af als medepresentator.

‘De Muzikale Fruitmand’ is iedere zondag van 18.00 - 22.00 uur te horen op NPO Radio 5

--:--