Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De vierde en laatste adventsweek: Hij is vreugde

20 december 2021 · Leestijd 3 min

Na de afgelopen drie weken te hebben stilgestaan bij Hem als onze Hoop, Vrede en Liefde, besteden we deze week aandacht aan hoe Hij vreugde is en brengt. Ook delen we een paar vrolijke liederen om je te bemoedigen in deze week waarin de lockdown wordt voortgezet.

Verheug je in Hem!

Soms denk je wel: wanneer is deze pandemie weer voorbij? Onzekerheid, weemoed en verdriet kunnen je hart verzwaren. Je kan twijfels hebben over hoe het beleid nu is, of zelfs bang zijn om ziek te worden. Hoe nodig is het dan dat we naar Hem kijken, zodat Hij ons kan vervullen met Zijn kracht en vreugde! Zijn vreugde zal altijd onze kracht zijn en blijven.

In Filippenzen 4 staat dan ook: 'Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd.' Ook in 1 Thessalonicenzen 5:16-18 staat eenzelfde soort tekst: Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat Hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zijn vreugde geeft kracht

Paulus zegt dit niet voor niks. Ook in zijn tijd was er veel onrust en onvrede. Hij leed schipbreuk, zat zelfs vast in de gevangenis en andere discipelen maakten ook heftige dingen mee. Zij leerden dat God dicht bij hen was in hun tijd van lijden, en zo is dat voor ons net zo. Wat een erfenis hebben we in Hem ontvangen! We mogen kracht putten uit Hem, in Jesaja staat dat Hij ons altijd nieuwe kracht geeft, ons verkwikt, zodat we als op arendsvleugels (boven alle omstandigheden uit) mogen vliegen (Jesaja 40:31).

'U wijst mij de weg van het leven: overvloedige vreugde in uw nabijheid, voor altijd een lieflijke plek aan uw zijde.' Psalm 16:11

'Toen ik door zorgen werd overstelpt, was uw troost de vreugde van mijn ziel.' Psalm 94:19

Kijk deze week naar Hem! Laat Hem jou kracht geven. Vier Zijn komst, Zijn kado voor de mensheid, en voor jou. We wensen jullie alvast hele fijne dagen met familie, vrienden en geliefden. Weet dat Hij met je is in alle zorgen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--