Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze week bij Nederland Zingt: Alles over geloofsopvoeding

6 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Komende week staat bij Nederland Zingt het thema geloofsopvoeding centraal. Dit omdat het 10 oktober de Zondag van Geloofsopvoeding is. Kijk snel wat we voor je in petto hebben!

Voor veel ouders en grootouders zal het een vraag zijn die ze bezighoudt: hoe breng ik het christelijk geloof over op onze kinderen en kleinkinderen? In de loop der jaren is er veel materiaal aan boeken, televisieprogramma's en muziek hierover verschenen. Deze week besteden we in onze uitzending en online aandacht aan het thema hoe je kinderen in hun geloof opvoedt.

Elke week een thema

Omdat we dit najaar weer uitzendingen op zaterdag én zondag hebben (hoera!) die heel mooi op elkaar aansluiten, hebben we besloten om elke week een 'themaweek' te maken. De uitzending van zaterdag is dan de wat klassiekere uitzending van Nederland Zingt, en op zondag is er elke week een predikant van de PKN die een verdiepende overdenking verzorgt over het thema. Op onze socials, op de website en in de nieuwsbrief komen er mooie artikelen, liederen en plaatjes voorbij die hier mooi bij aansluiten. 

De uitzendingen van deze week

Nederland Zingt op Zaterdag: Geloofsopvoeding - Zaterdag 9 oktober, 17.55 NPO 2

Muziek is een van de talen om je kinderen vertrouwd te laten raken met het christelijk geloof. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Daarover vertelt Martine van den Hazel-Stoffer. Zij is dirigente van het kinderkoor ‘De Jonge Luitjes’, juf én moeder. We nemen een kijkje in haar klas en zingen liederen speciaal voor kinderen! Lees hier welke liederen we gaan zingen.

Nederland Zingt op Zondag: Zondag van de Geloofsopvoeding - Zondag 2 oktober, 11.05 NPO 2

Het overdragen van je geloof op nieuwe generaties is niet altijd makkelijk. Maar wat voor jou belangrijk is, wil je graag aan je kinderen en kleinkinderen kwijt! Daarover houdt ds. Marjan Riedijk (PKN) ook een meditatie. Lees hier welke liederen we gaan zingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Zondag van Geloofsopvoeding of de Week van de Opvoeding van MissieNederland? Kijk dan snel op hun website.

--:--