Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze week in Nederland Zingt: alles over Israël

29 september 2022 · Leestijd 2 min

Sinds dit najaar hebben onze uitzendingen elke week een thema. In de week rondom de uitzending zie je mooie liederen en waardevolle artikelen voorbij komen die passen bij het thema. Deze week is dat het thema Israël. We sluiten daarmee aan bij de Israëlzondag die jaarlijks op de eerste zondag van oktober plaatsvindt. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt verwachten rondom het thema!

Elke week een thema

Omdat we dit najaar weer uitzendingen op zaterdag én zondag hebben (hoera!) die heel mooi op elkaar aansluiten, hebben we besloten om elke week een 'themaweek' te maken. De uitzending van zaterdag is dan de wat klassiekere uitzending van Nederland Zingt, en op zondag is er elke week een predikant van de PKN die een verdiepende overdenking verzorgt over het thema. Op onze socials, op de website en in de nieuwsbrief komen er mooie artikelen, liederen en plaatjes voorbij die hier mooi bij aansluiten. 

De uitzendingen van deze week

Nederland Zingt op Zaterdag: Israël en de muziek - Zaterdag 1 oktober, 17.55 NPO 2

Zaterdag bereiden we ons samen voor op de Israëlzondag. Dat doen we met prachtige liederen als 'Ruach', 'Door de wereld gaat een woord' en 'Sta op o kind'ren van Israel'. Ook komt Rineke de Wit voorbij in de uitzending, zij vertelt wat ze heeft met het zingen van Hebreeuwse liedjes. Zing je mee?

Nederland Zingt op Zondag: Israëlzondag - Zondag 2 oktober, 11.05 NPO 2

We brengen Israël snel in verband met berichten over oorlog en geweld. Toch blijft de kerk van Jezus verbonden met Israël, met het Joodse volk waarmee God zijn eerste verbond sloot, vertelt dominee Mirjam Kollenstaart in haar overdenking. Naast de overdenking, hoor je mooie liederen die alles met het thema te maken hebben.

Meer weten over de Israëlzondag?

De Israël zondag is een initatief van de Protestantse Kerk in Nederland. Op de eerste zondag in oktober geef zij op een bijzondere manier uiting aan haar roeping tot onopgeefbare verbondenheid met Israël. Hier vind je meer informatie!

--:--